Ziekenhuis Business controller

Rijnstate zoekt een:

Business controller

Voor 32 – 36 uur per week (Arnhem)

Verzeker jezelf van een leuke baan!

Ben jij die ervaren business controller die ons ziekenhuis financieel “in control” houdt?

De afdeling Planning & Control van Ziekenhuis Rijnstate is op zoek naar een Business Controller van met als grootste aandachtsgebieden de RVE’s Psychiatrie, Longgeneeskunde, Kaakchirurgie, KNO en Medische Psychologie. Draag jij bij ons ziekenhuis financieel gezond te houden?

Bovengenoemde RVE’s zijn ondergebracht in kolom 1 die onder leiding staat van een manager Zorg. Het management van elke RVE is in handen van de manager Zorg en een specialistmanager: Er is sprake van duaal management. De manager Zorg en de specialistmanagers worden op financieel gebied ondersteund door de business controller.

Als business controller heb je affiniteit met bovengenoemde specialismen en leer je de wereld van de Zorg nog beter kennen. Hierdoor kijk je door de cijfers heen, verschaf je inzicht in de financiën van deze afdeling en breng je financiële voorstellen uit aan de manager Zorg en de specialistmanagers. Je geeft daarin zowel de mogelijkheden als de grenzen aan. Doordat je deel neemt aan de vergaderingen van het Management Team weet je goed wat er speelt.

Jouw taken bestaan uit:

 • Ondersteuning P&C cyclus: Je ondersteunt de manager Zorg bij de P&C cyclus, waaronder het opstellen van de exploitatie- en productiebegroting. Je draagt samen met de Financiële Administratie zorg voor de maandafsluiting, bereidt de monitoringsgesprekken met de RvB voor en neemt hier actief aan deel. Deze gesprekken zijn vier keer per jaar.
 • Financiële planning: Je denkt mee in (strategische) plannen en projecten, rekent jaarplannen en business cases door en signaleert financiële risico’s.
 • Financiële beheersing: Je adviseert over de efficiency en effectiviteit van de bedrijfsvoering, bent kennisbron voor het management op het terrein van financiën en draagt zorg voor ontwikkeling van informatievoorziening.

Wat heb je nodig?

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding bedrijfseconomie / bedrijfskunde. Of je hebt het diploma HBO bedrijfseconomie bezit over aantoonbare WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring in een controllersrol. Ervaring in de zorg is onontbeerlijk;
 • Ervaring met bovengenoemde specialismen is een pré.
 • Je bent een stevige sparringpartner.
 • Je neemt eigenaarschap/eigen verantwoordelijkheid
 • Je neemt initiatief en bent oplossingsgericht.

Wat bieden wij?

 • Het betreft een arbeidsovereenkomst van 32 uur voor 9 maanden. Het is mogelijk dat het een vaste functie wordt.
 • Naast 8,33% vakantiegeld ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • De functie wordt marktconform beloond op basis van de CAO Ziekenhuizen (o.a. 13e maand, pensioenregeling en reiskostenvergoeding (bij een contract van 36 uur).

Organisatie

Rijnstate is het ziekenhuis voor inwoners van de regio Arnhem, Rheden en De Liemers. We bieden uitstekende ziekenhuiszorg van topklinische kwaliteit. Dit doen we op vier locaties: Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid.

De functie is ondergebracht bij de afdeling Planning & Control die bestaat uit twee teams: Concerncontrol (5 fte) en Business Control (8 fte). Beide teams worden aangestuurd door de manager Planning & Control.

Wil je meer informatie?

Voor algemene informatie over de vacature kun je contact opnemen met Mathé Beijer via info@gezondknowhow.nl of telefonisch via nummer 06 29 21 95 11. Wil je solliciteren naar deze vacature, dan ontvangen wij graag jouw motivatie met CV per e-mail op info@gezondknowhow.nl.