Senior Adviseur Risk & Compliance Zorgadministratie

Erasmus MC zoekt een:

Senior Adviseur Risk & Compliance Zorgadministratie
24 – 36 uren per week

Word lid van ons toonaangevende Risk en Compliance team bij de Zorgadministratie van het Erasmus MC, waar innovatie en technologie centraal staan! Als Senior Adviseur Risk en Compliance ben jij de drijvende kracht achter onze ambitieuze plannen. Met jouw proactieve en innovatieve aanpak ben je een ware pionier op het gebied van risicomanagement en compliance. Je navigeert behendig door verschillende belangen en prioriteiten, waardoor je effectief onze doelen bereikt. Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan en het verschil te maken? Dan ben jij precies degene die we zoeken!

Jouw rol

Als Senior Adviseur Risk en Compliance bij de Zorgadministratie ben jij de motor achter onze ambitieuze plannen. Je gaat verder dan alleen het vormgeven en implementeren van risicobeleid en het leiden van (strategische) initiatieven; je bent een echte pionier op het gebied van risicomanagement en compliance. Met jouw proactieve en innovatieve benadering zoek je voortdurend naar nieuwe manieren om risico’s te identificeren, te beheersen en te minimaliseren. Je bent bedreven in het navigeren tussen verschillende belangen en prioriteiten, waardoor je effectief onze doelen bereikt. Jouw stressbestendigheid en vastberadenheid zijn van onschatbare waarde in onze dynamische omgeving, waar flexibiliteit essentieel is voor succes.

Als Senior Adviseur Risk en Compliance ben je verantwoordelijk voor:

 • ­Het bieden van leiderschap en ondersteuning aan teamleden, zodat zij hun volledige potentieel kunnen benutten en bijdragen aan de doelstellingen van het team en de organisatie.
 • Je ontwikkelt en volgt Key Performance Indicators (KPI’s) en andere relevante prestatie-indicatoren om de effectiviteit van het team te meten. Op basis van deze metingen identificeer je gebieden voor verbetering en voer je indien nodig aanpassingen door om de prestaties te optimaliseren.
 • Eindverantwoordelijkheid voor het waarborgen van de performance en kwaliteit van het Risk en Compliance team binnen de Zorgadministratie.
 • Het fungeren als aanspreekpunt voor senior management en andere stakeholders met betrekking tot de prestaties en kwaliteit van het Risk en Compliance team. Je communiceert regelmatig over de voortgang, uitdagingen en successen van het team en zorgt ervoor dat alle belanghebbenden goed geïnformeerd zijn.
 • Het opstellen, implementeren en toetsen van ons risicobeleid, waarbij je tevens een pioniersrol vervult waarmee je ons team positioneert als leiders in ons vakgebied.
 • Het verkennen en toepassen van de nieuwste methoden en technologieën om risico’s te identificeren, te beheersen en te minimaliseren, wat essentieel is voor het waarborgen van onze financiële gezondheid.
 • Het tonen van leiderschap bij het vormgeven en implementeren van risicobeleid en initiatieven, inclusief het nemen van een regierol in het plannen en organiseren van risicomanagementactiviteiten.
 • Het versterken van een cultuur van risicobewustzijn binnen de organisatie, waarbij alle belanghebbenden worden aangemoedigd om kritisch naar hun eigen risico’s te kijken.

Over ons

De Zorgadministratie van het Erasmus MC is de meest toonaangevende Zorgadministratie van Nederland! Gedreven door innovatie en technologie verbeteren en vernieuwen onze ketenprocessen voortdurend. Onze ambitie is om de verantwoordingsketen te transformeren door geavanceerde technologieën in te zetten, zodat we risico’s optimaal beheersen en aantoonbaar in control zijn voor onszelf en onze partners. Op die manier dragen we bij aan het financieel gezond houden van het Erasmus MC en kunnen we hoogwaardige zorg blijven leveren aan onze patiënten.

Wie ben jij?

Met jouw proactieve en innovatieve benadering zoek je voortdurend naar nieuwe manieren om risico’s te identificeren, te beheersen en te minimaliseren. Je bent bedreven in het navigeren tussen verschillende belangen en prioriteiten, waardoor je effectief onze doelen bereikt. Jouw stressbestendigheid en vastberadenheid zijn van onschatbare waarde in onze dynamische omgeving, waar flexibiliteit essentieel is voor succes. Verder:

 • Heb je een afgeronde hbo of wo-opleiding.
 • Leer je makkelijk en maak je de materie snel eigen. Heb je al ervaring met AI tooling, process mining en horizontaal toezicht? Dat is mooi meegenomen maar geen vereiste.
 • Ben je nieuwsgierig naar de nieuwste technologische ontwikkelingen die processen kunnen verbeteren en administratieve lasten kunnen verlagen.
 • Kun je adviezen interpreteren en prioriteren.
 • Ben je goed in plannen en organiseren.

Wij bieden jou

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een goed bruto maandsalaris.
 • Deels thuiswerken en 4 x 9 uur werken is mogelijk.
 • Doorgroeimogelijkheden en opleidingen.
 • Een 13e maand die we in november uitkeren en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij betalen 70% van je pensioenpremie waardoor het netto salaris hoger uitvalt dan je misschien denkt.
 • Sportfaciliteiten in het Erasmus MC. En heb je een lekke band? Onze fietsenmaker repareert deze graag.

Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

Interesse?

Herken jij je in dit profiel en voldoe je aan de eisen? Solliciteer direct! Voor algemene informatie over de vacature kun je contact opnemen met Mathé Beijer via info@gezondknowhow.nl of telefonisch via nummer 06-29219511. Wil je solliciteren naar deze vacature, dan ontvangen wij graag jouw motivatie met CV per e-mail op info@gezondknowhow.nl.