Specialist Horizontaal Toezicht en Zelfonderzoeken GGZ

Wil jij bijdragen aan de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg en zorgkostenbeheersing voor de ONVZ-verzekerden? Dan is de functie van Specialist Horizontaal Toezicht en Zelfonderzoeken GGZ mogelijk interessant voor jou! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.
Het Cluster Zorg is verantwoordelijk voor een integraal beheer van de zorgkosten van ONVZ. Hierbij ziet het Cluster Zorg toe op vergoeding van doelmatige en rechtmatige zorgkosten op een voor de verzekerde en zorgverlener klantgerichte wijze. Het Cluster Zorg vormt daarnaast de ONVZ-visie op de veranderingen in de wereld van de zorg in het algemeen en van de zorginkoop in het bijzonder. Ook draagt het Cluster Zorg bij aan de positionering van ONVZ als kwaliteitsspeler binnen het brede zorgveld.

De functie

Als Specialist Horizontaal Toezicht en Zelfonderzoeken GGZ ben je de specialist als het gaat om rechtmatigheidsrisico’s. Je hebt als taak om samen met de GGZ instelling te werken naar de status van Horizontaal Toezicht en je bent hiermee zowel controleur als adviseur. Daarnaast werk je samen met andere zorgverzekeraars en vertegenwoordig je ONVZ in landelijke overleggen rondom Horizontaal Toezicht. Je hebt gevoel voor risicomanagement en je laat dit tot uiting komen in de relatie met de zorgaanbieder, maar je handelt wel constructief met gefundeerd vertrouwen. Naast Horizontaal Toezicht ben je verantwoordelijk voor de Zelfonderzoeken GGZ. Als reviewer toets je de door de zorgaanbieder aangeleverde rapportages, ga je hier het gesprek met ze over aan, en trek je tot slot je conclusies. Je vertegenwoordigt ONVZ in proces overleggen met andere verzekeraars inzake het Zelfonderzoek. Naast deze werkzaamheden ben je een belangrijke spil in het beheersen van de materiële risico’s bij zorgverleners en GGZ-instellingen die niet deelnemen aan Horizontaal Toezicht of het Zelfonderzoek. Je werkt binnen Cluster Zorg – naast andere controle medewerkers- ook samen met medewerkers beleid en declaratiebehandeling om in gezamenlijkheid bij te dragen aan beheersing van de zorgkosten.

Tot jouw taken behoren onder meer:
• Het opstellen van het jaarlijkse algemene controleplan voor GGZ en een specifiek controleplan per onderzoek.
• Uitvoeren van reviews en afstemmen van de uitkomsten van de bevindingen met collega-zorgverzekeraars in het kader van de landelijke zelfonderzoeken en Horizontaal Toezicht.
• Actief bijdragen aan het periodiek volgen van de zorgkostenontwikkelingen binnen de keten door het uitvoeren van data-analyses en het verklaren van afwijkingen.
• Zelfstandig voeren van gesprekken met zorgverleners (in samenwerking met de interne jurist en de medisch adviseur). Het opstellen van de jaarevaluatie van de onderzoeken en deze vertalen naar voorstellen voor procesverbeteringen bij overige processen zoals inkoop, machtigingen en algemeen beleid.
• Het deelnemen aan interne en externe werkgroepen.
• Actieve sparring partner zijn voor collega’s in het meedenken over controleaanpak en het optimaliseren van processen.
• Het periodiek rapporteren over kwalitatieve en kwantitatieve voortgang en resultaten van controles.

Wie zoeken wij?

De Specialist Horizontaal Toezicht en Zelfonderzoeken die wij zoeken, beschikt over een scherp analytisch vermogen met cijfermatig inzicht en is risicobewust. Je bent een sterke persoonlijkheid met goede sociale en communicatieve vaardigheden. Vasthoudendheid, zorgvuldigheid en doorzettingsvermogen behoren tot je kerncompetenties. Je ziet uitdaging in het voeren van lastige gesprekken met zorgverleners. In je communicatie houd je rekening met de diverse belangen die spelen binnen ONVZ. Daarnaast heb je oog voor detail, ben je voortdurend op zoek naar verbeteringen in het proces en kun je ONVZ vertegenwoordigen in externe projecten.

Verder beschik je over:
• Een financieel economische Hbo-opleiding en aantoonbaar Hbo-werk- en denkniveau (een achtergrond in audit/accountancy is een sterke pré).
• Minimaal 2 tot 5 jaar werkervaring in een controlerende of inspecterende functie, bijvoorbeeld bij een accountantskantoor of controleafdeling van een zorgverzekeraar of zorgverlener.
• Ervaring en affiniteit met uitvoeren en interpreteren van data analyses.
• Kennis van of ervaring met Zelfonderzoeken en/of Horizontaal Toezicht is een pré.
• Kennis van wet- en regelgeving en Zorgverzekeringswet.
• Eigen initiatief en verantwoordelijkheidsgevoel.
• Kennis van en inzicht in ontwikkelingen in landelijke controletrajecten.
• Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

ONVZ kent grote waarde toe aan de waarden Deskundig, Persoonlijk, Stijlvol, Wendbaar en Durf. Zijn dit ook waarden die bij jou passen?

Wat biedt ONVZ?

Een dynamische werkomgeving in de zorgmarkt die geen dag hetzelfde is, dus continu verandert. We zijn een transparante verzekeraar, voor onze klanten, maar ook voor onszelf. De lijnen binnen ONVZ zijn kort, het effect van je werk is direct zichtbaar. Binnen ONVZ bepaal je in grote mate je eigen succes, want ONVZ biedt alle mogelijkheden om je talenten te benutten. Je moet het wel zelf willen en doen!

De arbeidsvoorwaarden bij ONVZ zijn goed, zowel in salaris als in secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, pensioenregeling en studiekostenregeling. Met regelmatige trainingen en opleidingen kun je je blijven ontwikkelen.

Herken jij je in dit profiel en voldoe je aan de eisen? Solliciteer direct!

Voor algemene informatie over de vacature kun je contact opnemen met Mathé Beijer via info@gezondknowhow.nl of telefonisch via nummer 06 29 21 95 11. Wil je solliciteren naar deze vacature, dan ontvangen wij graag jouw motivatie met CV uiterlijk vrijdag 25 november 2019 per e-mail op info@gezondknowhow.nl.