Specialist Horizontaal Toezicht

Zilveren Kruis | Achmea zoekt een:

Specialist Horizontaal Toezicht – standplaats Zeist

Jij maakt je zorgen om de betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Als specialist Horizontaal Toezicht maak je direct het verschil door mee te denken over innovatieve controlevormen. Die kosten besparen en waardoor processen efficiënter worden. Welke visie heb jij om de zorg in Nederland betaalbaar te houden?

Dit doe je

In deze rol voer je op landelijk niveau gesprekken met ziekenhuizen en GGZ instellingen om over te gaan op Horizontaal Toezicht (HT). Je spreekt met zorgverzekeraars en instellingen over Horizontaal Toezicht. In deze functie bij Zilveren Kruis ga je mooie dingen doen. De zorg blijft namelijk dynamisch, en de betaalbaarheid ervan blijft een actueel onderwerp waar iedereen mee te maken krijgt. De functie in het team representatie kent een multidisciplinair karakter waarin je zorginhoudelijk, analytisch en projectmatig werkt. Het is een hecht team met oog voor elkaar. Het draait in deze rol om het toewerken naar en meedenken over nieuwe controlevormen:

Zelfstandig onderzoek uitvoeren betreffende de doel- en rechtmatigheid van zorgkosten binnen;
Je bent aanspreekpunt voor collega-zorgverzekeraars en zorgaanbieders tot op bestuurlijk niveau;
Je bent verantwoordelijk voor de opzet, uitvoering en verantwoording van controles met betrekking tot Horizontaal Toezicht en zelfonderzoeken;
Je stelt doelen op en doet aanbevelingen op basis van de uitkomst en analyses van uitgevoerde werkzaamheden.
Als expert ben je ook vraagbaak voor collega’s wanneer het gaat over lastige vraagstukken en over zaken die spelen op de werkvloer.

De afdeling Naleving en Controle

De afdeling Naleving en Controle is verantwoordelijk voor het naleven en controleren van gemaakte zorgafspraken, het afwikkelen van klachten, klant en zorgaanbiedersissues en de raming en verantwoording van de zorgkosten. Het team Representatie MSZ/GGZ richt zich op de werkzaamheden die voortvloeien uit Horizontaal toezicht, Handreiking MSZ en Zelfonderzoek GGZ. Werkzaamheden worden uitgevoerd in representatie dat wil zeggen met en voor andere zorgverzekeraars.

‘Je geeft de klant dat wat werkelijk nodig is’! Daar staat Zilveren Kruis voor, onderdeel van Achmea. Een absoluut toonaangevende organisatie binnen de branche die de klant altijd centraal stelt. Met advies, met passende zorg, gericht op vitaliteit.

We werken nu met 18 mensen met een gelijke mix aan mannen en vrouwen. We zijn teamspelers en houden niet van politieke spelletjes. We kijken trots terug op het behouden van de fijne werksfeer ondanks Covid-19 en dat we erin zijn geslaagd 2 teams samen te voegen tot 1 sterk team, waarbij we al onze doelen hebben behaald. Achmea stimuleert deelname aan interne kennis sessies om bij te blijven met de snel ontwikkelende actualiteiten.

Bij ons kan je werken op een plek die het beste past bij de werkzaamheden die je doet. De standplaats is Zeist, maar hybride werken geldt bij ons als uitgangspunt. Wij werken op kantoor indien dat nodig is, bijvoorbeeld tijdens team bijeenkomsten, uiteraard is 34 uur werken per week bij ons de standaard, maar iets minder is ook bespreekbaar.

Wat jou uniek maakt als Specialist Horizontaal Toezicht
“De betaalbaarheid -en daarmee de kwaliteit- van zorg in Nederland staat steeds meer onder druk. De kosten vliegen de pan uit! Door mijn expertise in te zetten draag ik mijn steentje bij om die kosten te beheersen en de zorg efficiënter te maken op de korte, maar ook lange termijn”. Jitse Kok – Manager Materiele Controle

In deze functie ben jij projectleider die de dynamiek van de zorgsector kent. Jij hebt kennis van de zorg die je hebt opgedaan bij een zorginstelling, ziekenhuis of GGZ-instelling, dan wel de administratie of audit vanuit een groot of kleinschaliger accountantskantoor. Jouw hoge mate van sensitiviteit stelt je in staat de belangen vroegtijdig in te schatten en af te wegen. Als teamspeler weet je dat je niet alles zelf kan oplossen, maar dat je met verbinding en samenwerking verder komt. Je maakt je snel wegwijs in de planning, escaleert tijdig wanneer deze niet gehaald wordt, en weet vroegtijdig verassingen op te lossen of collega’s erop in te seinen.

Door de continu veranderende omgeving is niet alles tot op de punt en komma uitgekauwd. Jij vindt het uitdagend als processen nog in de kinderschoenen staan. Dit geeft jou ruimte om jouw visie toe te voegen. Dat doen we in samenspraak met collega verzekeraars. Jij vindt het interessant dat we het niet altijd met elkaar eens zijn, maar wil wel altijd een algemene consensus bereiken.

Om je snel comfortabel te voelen in deze inhoudelijke en veelzijdige rol breng je mee:

 • WO of HBO werk- en denkniveau.
 • Voldoende inhoudelijke zorgkennis en ervaring (minimaal 1-2 jaar relevante werkervaring).
 • Coaching skills om junior specialisten op te leiden.
 • Voldoende schriftelijke vaardigheden.
 • Affiniteit met audit en/ of risico management.
 • Voldoende communicatieve vaardigheden.
 • Voldoende vaardigheden op het gebied van relaties leggen en behouden.
 • Op termijn onderscheid kunnen maken tussen hoofd- en bijzaken.

Wat wij bieden

Als Hartloper bij Achmea zet jij je elke dag in voor een gezonde, veilige én duurzame toekomst. En daar belonen we je graag voor! Natuurlijk krijg je bij ons een uitstekend salaris, een mooie pensioenregeling mét lage eigen bijdrage (3,25%), 136 verlofuren (op basis van 34 uur per week) én korting op onze verzekeringen. Maar er is meer:

 • Een 34-urige werkweek is bij Achmea de standaard! Je werkt dan bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport!
 • Onder de noemer All You Can Learn volg je opleidingen, cursussen en trainingen vanuit een onbeperkt opleidingsbudget.
 • In 2023 ontvang je een uniek klimaatbudget van €2500. Dit bedrag is bedoeld voor producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming en dus de verbetering van het milieu.
 • Gezond werken vinden we belangrijk, dus zorgen we ook dat dit kan met een berg healthy initiatieven!
 • Je ontvangt maandelijks een persoonlijk keuzebudget, opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf op welk moment je dit budget laat uitbetalen, of je het gebruikt voor verlofsparen of dat je er vakantie-uren van koopt.

Maak impact : Bijdragen aan een gezonde, veilige én duurzame samenleving.

De grootste zorgverzekeraar : Zilveren Kruis brengt gezondheid dichterbij voor ruim 3,8 miljoen klanten.

Koploper in zorginnovatie : We brengen zorg naar huis voor een betere kwaliteit van leven. Bijvoorbeeld met HartWacht.

Direct solliciteren of meer weten?
Herken jij je in dit profiel en voldoe je aan de eisen? Solliciteer direct! Voor algemene informatie over de vacature kun je contact opnemen met Mathé Beijer via info@gezondknowhow.nl of telefonisch via nummer 06-29219511. Wil je solliciteren naar deze vacature, dan ontvangen wij graag jouw motivatie met CV per e-mail op info@gezondknowhow.nl.