Specialist Naleving & Controle

Over deze vacature
Jij wil bijdragen aan de betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Als Specialist Naleving & Controle maak je direct het verschil door mee te denken over slimmere controlevormen. Dat doe je door makkelijk te schakelen tussen complexe inhoud en te sturen op proces en relatie. Zo besparen we kosten en richten we processen efficiënter in. Daar komen we met elkaar verder mee. Welke ideeën heb jij om de zorg in Nederland betaalbaar te houden? Voor zowel het team Eerstelijn en Verpleging en Verzorging als het Team Medisch Specialistische Zorg (MSZ) en Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) zoeken we een Specialist om de toekomst beter te maken.

Dit doe je
“Door het werk van ons team bereiken we dat de betaalbaarheid en toegankelijkheid van de zorg wordt verbeterd”. Robin Gerichhausen – Manager Materi?le Controle Eerstelijn en Verpleging en Verzorging.

Samen met data-analisten, zorginhoudelijk adviseurs en andere collega’s in de keten ga je in gesprek met en over zorgaanbieders. Hierbij kijk je of de zorg rechtmatig is geleverd, de doelmatigheid van de zorg voldoende is geborgd en het zorginkoopbeleid wordt gerealiseerd. Omdat we willen dat onze klanten de beste zorg krijgen, maak je verbeterafspraken met aanbieders.

Wij werken binnen Zorginkoop samen in een PDCA (Plan Do Check Act) cyclus. Hierin proberen we ons inkoopbeleid, ons proces en onszelf continu te verbeteren. In deze cyclus vertegenwoordig jij de afdeling Naleving & Controle. Je bent hierin een stevige gesprekspartner die zowel intern als extern voor verbinding en gelijkgerichtheid zorgt. Je kijkt daarnaast voortdurend of we onze werkzaamheden kunnen ‘verslimmen’ zodat we daarmee tijd creëren om projecten op te pakken en andere (ad-hoc) klussen te klaren. In interne projecten ben je een mogelijke trekker, die zowel inhoud meebrengt als organisatie-sensitief is.

In deze functie ben jij de projectleider die de dynamiek van de zorgsector kent. Jij hebt kennis van de zorg die je hebt opgedaan bij een zorgverzekeraar, zorginstelling, ziekenhuis of GGZ-instelling. Jouw hoge mate van sensitiviteit stelt je in staat de belangen vroegtijdig in te schatten en af te wegen. Als teamspeler weet je dat je niet alles zelf kan oplossen, maar dat je met verbinding en samenwerking verder komt. Je maakt je snel wegwijs in de planning, escaleert tijdig wanneer deze niet gehaald wordt, en weet vroegtijdig verassingen op te lossen of collega’s erop in te seinen. Door de continu veranderende omgeving is niet alles tot op de punt en komma uitgekauwd. Jij vindt het uitdagend als processen nog in de kinderschoenen staan of gedeeltelijk nog opgezet moeten worden. Dit geeft jou ruimte om jouw visie toe te voegen.

JOUW AFDELING

Controleteam Eerstelijn

Je komt te werken in het controleteam Eerstelijn, Verpleging en Verzorging of in het team MSZ GGZ. Samen met circa 22 gedreven collega’s draag je bij aan het ontwikkelen van beleid en het opzetten en uitvoeren van controles op rechtmatigheid en gemaakte inkoopafspraken. Dit doe je voor de zorgsoorten behorend bij jouw team. Binnen het team is er ruimte om een eigen invulling te geven aan je rol en is er veel ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling.

De afdeling Naleving & Controle bestaat uit circa 100 medewerkers, verdeeld over meerdere teams en is verantwoordelijk voor het naleven en controleren van gemaakte zorgafspraken, de raming van de zorgkosten en de financiële afhandeling richting zorgaanbieders.

JOUW ACHTERGROND

Wat jou uniek maakt als Specialist Naleving & Controle
Dit ben je
“Als we de zorg voor de langere termijn betaalbaar en toegankelijk willen houden, dan moet er iets gebeuren. Door mijn energie samen met collega’s in te zetten op effectieve, doelmatige én rechtmatige zorg draag ik hieraan bij”. Dieneke van Zetten – Manager Materiële Controle Medisch Specialistische Zorg en Geestelijke Gezondheidszorg.

Om je snel comfortabel te voelen in deze inhoudelijke en veelzijdige rol breng je mee:

Je hebt WO werk- en denkniveau; je kunt goed conceptueel en analytisch denken
Je hebt relevante werkervaring, bijvoorbeeld met het vormgeven van beleid, inkoop en/of controles en kent de dynamiek van de zorg
Je bent niet snel van de wijs te brengen; je verdiept je makkelijk in complexe inhoud met veel details zonder het overzicht te verliezen. Maar ook een pittig gesprek met een zorgaanbieder kan je op een verbindende manier voeren. In de gesprekken die je hebt straal je energie uit en weet je constructief om te gaan met weerstand
Je bent zichtbaar en toegankelijk voor collega’s en makkelijk in staat verbinding te maken, samenwerken zit in je bloed
Je bent in staat zorgvuldig te handelen en je ziet niet alleen het wettelijke aspect van controleren, maar ook het verbeterpotentieel wat we hiermee kunnen bereiken
Je zorgt ook dat verbeteringen helemaal afgerond worden en dat we dus resultaat bereiken (ook als hiervoor een extra stap nodig is).

DIT IS ACHMEA

Wat wij bieden

Als Hartloper bij Achmea zet jij je elke dag in voor een gezonde, veilige én duurzame toekomst. En daar belonen we je graag voor! Natuurlijk krijg je bij ons een uitstekend salaris, een mooie pensioenregeling mét lage eigen bijdrage (3,25%), 136 verlofuren (op basis van 34 uur per week) én korting op onze verzekeringen. Maar er is meer:

Een 34-urige werkweek is bij Achmea de standaard! Je werkt dan bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport!
Onder de noemer All You Can Learn volg je opleidingen, cursussen en trainingen vanuit een onbeperkt opleidingsbudget.
In 2023 ontvang je een uniek klimaatbudget van €2500. Dit bedrag is bedoeld voor producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming en dus de verbetering van het milieu.
Gezond werken vinden we belangrijk, dus zorgen we ook dat dit kan met een berg healthy initiatieven!
Je ontvangt maandelijks een persoonlijk keuzebudget, opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf op welk moment je dit budget laat uitbetalen, of je het gebruikt voor verlofsparen of dat je er vakantie-uren van koopt.
Bij ons kan je werken op een plek die het beste past bij de werkzaamheden die je doet. De standplaats is Zeist, maar hybride werken geldt bij ons als uitgangspunt. Wij werken op kantoor indien dat nodig is, bijvoorbeeld tijdens team bijeenkomsten.

De grootste zorgverzekeraar
Zilveren Kruis brengt gezondheid dichterbij voor ruim 3,8 miljoen klanten.

Koploper in zorginnovatie
We brengen zorg naar huis voor een betere kwaliteit van leven. Bijvoorbeeld met HartWacht.

Gezonde innovatie
Alles telt mee als het over gezondheid gaat

Direct solliciteren of meer weten?
Herken jij je in dit profiel en voldoe je aan de eisen? Solliciteer direct! Voor algemene informatie over de vacature kun je contact opnemen met Mathé Beijer via info@gezondknowhow.nl of telefonisch via nummer 06-29219511. Wil je solliciteren naar deze vacature, dan ontvangen wij graag jouw motivatie met CV per e-mail op info@gezondknowhow.nl.