Relatiemanager zorgverzekeraars ETZ

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis zoekt een:

Relatiemanager zorgverzekeraars

28-36 uur per week

Ben jij onze onmisbare schakel tussen ‘binnen’ en ‘buiten’?

Jouw uitdaging

Als relatiemanager zorgverzekeraars:

  • Houd je je bezig met het gehele proces rondom de zorgcontractering. Dit varieert van gespreksvoorbereiding, uitvoeren van analyses, opstellen van managementinformatie, voeren van onderhandelingen, onderhouden van contacten met verzekeraars over relevante inhoudelijke en financiële aangelegenheden, opstellen van prijslijsten & overeenkomsten tot monitoring van contractafspraken.
  • Fungeer je binnen het team als accounthouder van een aantal zorgverzekeraars. Afhankelijk van je interesse en ervaring kan daarbij de focus liggen op de strategische, procesmatige en inhoudelijke coördinatie van het meerjarig partnership met onze marktleiders.
  • Ben je betrokken bij het opstellen van het jaarlijkse verkoopbeleid, door interne en externe informatie te verzamelen, risico’s en kansen in beeld te brengen, scenario’s op te stellen en kostprijzen, verkoopprijzen en benchmarkgegevens te analyseren.
  • Pak je binnen het team specifieke thema’s op. Zo kun je betrokken zijn bij thema’s als dure geneesmiddelen, interne productiebegroting, GGZ zorg, productiemonitoring of prijsbeleid. Ook ben je ETZ breed betrokken bij relevante (transformatie)projecten zoals gepaste zorg, digitale zorg en transmurale zorg.
  • Leg je naast een inhoudelijke rol verbindingen met collega’s. Je onderhoudt nauwe contacten met zorgeenheden, zorgprofessionals en relevante ondersteunende afdelingen (zoals BIC en de DBC-afdeling). Ook ben je in staat om in gesprek te gaan met de Raad van Bestuur en het Medisch Specialistisch Bedrijf.

Jouw werkomgeving

Het zorglandschap verandert en kent veel uitdagingen. In deze complexe omgeving streven we naar een optimale verbinding tussen organisatiebeleid, interne bedrijfsvoering en contractafspraken. De afdeling Zorgverkoop van het ETZ heeft hierbij de ambitie om innovatief te zijn en zich als landelijke koploper te (blijven) positioneren. Daarbij werk je in een energiek team met collegiale sfeer en korte communicatielijnen.

De afdeling Zorgverkoop is primair verantwoordelijk voor de voorbereiding, praktische uitvoering, afhandeling en naleving van de zorgcontractering met zorgverzekeraars. Door onze ambities en brede taakopvatting participeer je echter ook in vraagstukken breed in de organisatie. De afdeling Zorgverkoop rapporteert rechtstreeks aan de Raad van Bestuur. Bij de afdeling zijn twee relatiemanagers, twee business analisten/marktanalisten, een beleidsmedewerker en een managementassistente werkzaam. De afdeling wordt geleid door de manager zorgverkoop.

Jouw profiel

Als hogeropgeleide in (het liefst in de richting van) Economics, Bedrijfskunde of (Gezondheids)economie/beleid ben je een aantal jaren onderweg en mag je je met recht een ervaren en taakvolwassen professional noemen. Je bent in staat om verschillende perspectieven te combineren: procesmatig, inhoudelijk, analytisch, relationeel en strategisch. Kenmerkende typeringen zijn proactief, hands on, zelfstandig, stevig, ondernemend, oplossingsgericht, communicatief vaardig en daadkrachtig. Je krijgt energie van diversiteit in je takenpakket, bent daarbij in staat om overzicht te houden en floreert in de rol van spin in het web. Je bent goed op de hoogte van de financiële thema’s binnen de ziekenhuiszorg en de zorgverzekeringsmarkt. Stakeholders voelen zich op hun gemak bij je vanwege inlevingsvermogen en klantgerichte werkhouding. Je collega’s kunnen op je feedback rekenen, maar zeker ook op je flexibiliteit en je pragmatische houding. Je floreert als ‘social connector’ in een kleinschalig team met veel interne en externe contacten. Jij bent de schakel tussen ‘binnen’ en ‘buiten’.

Benieuwd naar hoe het is om bij het ETZ te werken? Ga dan naar www.etz.nl/collegasvertellen en laat je inspireren door de mooie verhalen van onze medewerkers.

Ons aanbod

  • Het betreft een aanstelling van bij voorkeur 36 uur, in eerste instantie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Wij bieden ruime gelegenheid tot extra (bij)scholing, verdieping en verbreding. Werken bij ETZ betekent werken in een omgeving waar ontwikkeling en vitaliteit worden gestimuleerd.
  • Deze functie valt onder de generieke functie Business analist A of B. Voor meer informatie, zie intranet/afdelingen/P&O/generiekfunctiehuis.
  • Een goed salaris en prima arbeidsvoorwaarden zoals een dertiende maand.
  • Veel aantrekkelijke extra arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantietoeslag, collectiviteitskorting op verschillende verzekeringen, tegemoetkoming reiskosten, meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met o.a. uitgebreid fietsenplan en eigen kinderdagverblijf (op ETZ TweeSteden).

Informatie en sollicitatie

Herken jij je in dit profiel en voldoe je aan de eisen? Solliciteer direct! Voor algemene informatie over de vacature kun je contact opnemen met Mathé Beijer via info@gezondknowhow.nl of telefonisch via nummer 06-29219511. Wil je solliciteren naar deze vacature, dan ontvangen wij graag jouw motivatie met CV per e-mail op info@gezondknowhow.nl.

GoogleJobListing