Hoofd Zorgverkoop

Rode Kruis Ziekenhuis (Beverwijk) zoekt een:

Hoofd Zorgverkoop

28-36 uur per week

Jouw uitdaging

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) heeft een interessante uitdaging op het gebied van relatiemanagement. In de komende jaren zal het RKZ een grote rennovatie/nieuwbouw realiseren. Onderdeel hiervan is een uitgebreide zorgvernieuwingsagenda en daarom zijn wij op zoek naar een collega die een lange termijn relatie met de zorgverzekeraars kan onderhouden.

Wat ga je doen?

Wij zoeken een stevige en standvastige onderhandelaar die met veel energie het beste resultaat voor het RKZ binnenhaalt, daarbij heb je ook een scherp oog voor de belangen van de andere partijen. Vervolgens weet je deze afspraken goed en helder vast te leggen in een contract waarbij je de afspraken aan de kant van het ziekenhuis via een sterk intern netwerk kan implementeren in samenwerking met de verantwoordelijke managers. Het zou mooi zijn als je de wereld van zorgverzekeraars van binnenuit kent.

Je bent de relatiemanager van het ziekenhuis met de zorgverzekeraars en de overige partijen waar het RKZ een zorg overeenkomst mee heeft. We zoeken een ervaren professional, een echte “verbinder”, die vanuit zijn of haar functie op strategisch en tactisch niveau een gesprekspartner is voor de zorgmanagers en de Raad van Bestuur op het gebied van verkoopstrategie. Je bent in staat om verworven informatie van buiten naar binnen in de organisatie te vertalen en vice versa.
Je kunt jezelf moeiteloos positioneren, bent sterk resultaat- en relatiegericht zowel intern als extern en hebt een scherp oog voor ontwikkelingen in de markt.

Jouw taken in het kort:

 • Je organiseert en coördineert de onderhandelingen met de zorgverzekeraars en de overige partijen waar het RKZ een zorgovereenkomst mee heeft.
 • Monitort en bespreekt de voortgang van de afspraken met verzekeraars en overige partijen.
 • Implementeert en monitort de gemaakte afspraken in het RKZ.
 • Geeft leiding aan de afdeling Zorgverkoop, nu bestaande uit een adviseur zorgverkoop en een parttime medewerker verkoopplanning.
 • Onderhoudt goede relaties met de RvB, medisch specialisten, manager F&C en zorgmanagers, die in wisselende samenstelling, afhankelijk van het onderwerp, het verkoopteam vormen.
 • Verantwoordelijk voor het benutten van de transformatiegelden.

Het team
Je geeft leiding aan het verkoopteam en werkt nauw samen met diverse afdelingen van Finance & Control. Het zorglandschap verandert en kent veel uitdagingen, er liggen daarom dan ook mogelijkheden om het team en de impact van zorgverkoop verder te ontwikkelen en te laten excelleren. Jouw team is de onmisbare schakel tussen ‘binnen’ en ‘buiten'. Naast de contacten met zorgverzekeraars werk je veel samen met medisch specialisten en de zorgmanagers. Doordat je direct rapporteert aan de RvB geeft dit jou de unieke mogelijkheid om samen met hen de positie en impact van zorgverkoop en marketing van het RKZ te vergroten.

Wat bieden wij jou?

 • Een goed salaris en marktconforme arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen (afhankelijk van je ervaring).
 • Aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor de duur van één jaar met uitzicht op vast dienstverband.
 • Naast jouw salaris en 8,33% vakantiegeld bieden wij jou een uitstekende pensioenregeling en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Gratis parkeren en het station Beverwijk is op 7 minuten loop afstand.
 • Meerkeuze systeem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Een persoonlijk plan om je te kunnen ontwikkelen, zowel professioneel als persoonlijk;
 • Een fijne werk-privé balans met mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken;

Wat vragen wij van jou?

 • Academisch werk- en denkniveau, met als opleidingsrichting bijvoorbeeld healthsciences, bedrijfskunde of economie.
 • Ondernemer; commerciële vaardigheden, je benut actief kansen en mogelijkheden.
 • Scherp oog en inlevingsvermogen voor de belangen van alle partijen, zodat het onderhandelingsproces goede en evenwichtige lange termijn relaties en contracten oplevert.
 • Met grote hoeveelheid enthousiasme en energie, net als de rest van het team, wil je werken aan een zo mooi en goed mogelijk ziekenhuis voor de regio met als parel het brandwondencentrum.
 • Analytisch zeer sterk en je weet de onderhandelingsresultaten snel te vertalen in geld of opbrengsten uit de onderhandelingen.

Enthousiast geworden?
Herken jij je in dit profiel en voldoe je aan de eisen? Solliciteer direct! Voor algemene informatie over de vacature kun je contact opnemen met Mathé Beijer via info@gezondknowhow.nl of telefonisch via nummer 06-29219511. Wil je solliciteren naar deze vacature, dan ontvangen wij graag jouw motivatie met CV per e-mail op info@gezondknowhow.nl.

GoogleJobListing