Controleleider Horizontaal Toezicht

Menzis zoekt een:

Controleleider Horizontaal Toezicht

Voor 36 uur per week

Wat ga je doen?
Horizontaal Toezicht richt zich op de rechtmatigheid van de zorguitgaven en is een vorm van samenwerking tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders die steunt op vertrouwen. Landelijk vindt er bij ziekenhuizen en GGZ zorgaanbieders een transitie plaats van gegevensgerichte controle achteraf naar een methodiek om de rechtmatigheid van declaraties in de processen aan de voorkant te borgen. Als Reviewleider/Controleleider heb je een voortrekkersrol in deze transitie.

Met Horizontaal Toezicht wordt op een efficiënte en effectieve wijze gebruik gemaakt van de beheersingsinstrumenten van de zorgaanbieder. De controle van de zorgverzekeraar richt zich dan ook op de kwaliteit van deze instrumenten. Je bent verantwoordelijk voor het organiseren en coördineren van deze controles en bewaakt het kwaliteitsniveau daarvan. Je hebt hiertoe afstemming met interne en externe partijen en bent veel in gesprek met zorgaanbieders. Ook ben je in gesprek met regelgevers, koepelorganisaties en toezichthouders en vertegenwoordig je Menzis in landelijke overleggen.

Je bent continu op de hoogte van de beheersing van de risico’s en nieuwe ontwikkelingen. Ook begrijp je bestaande verbanden tussen de beleidsregels en de inhoudelijke controlepunten en het daarmee samenhangende normenkader. Dit vertaal je door naar reviewactiviteiten en je stelt de financiële impact die voortvloeit uit de reviewwerkzaamheden per zorgaanbieder vast.

Wat breng je mee?
Als reviewleider ben je verander- en resultaatgericht en kun je overtuigend advies geven. Je bent initiatiefrijk en werkt op een gestructureerde met een planmatige aanpak. Daarnaast beschik je over:

– WO werk- en denkniveau.
– een postmaster opleiding RA, RO, RE of RC.
– een hands-on instelling.

De afdeling
De afdeling Controle & Fraudebeheersing houdt zich naast fraude bezig met formele en materiële controle. Grote ontwikkelingen zijn de switch naar horizontaal toezicht en datamining. Binnen de teams wordt op controlegebied samengewerkt met de controlemedewerker, medewerker verantwoording & rapportage en de specialist controles. Op het gebied van datamining wordt samengewerkt met de database analist en de intelligence analist. De afdeling bestaat uit ongeveer 50 medewerkers, verdeeld over 3 teams.

Wat krijg je terug?
We bieden je een afwisselende baan in een dynamische werkomgeving. Samenwerking, flexibiliteit en leefkracht vinden we belangrijk. Leefkracht gaat over de positieve kracht van gezond leven, zodat je de dingen kunt doen die voor jou belangrijk zijn. Menzis faciliteert verschillende mogelijkheden om je leefkracht te versterken. Zo hebben we het gezondheidsprogramma SamenGezond, in een omgeving die speciaal voor medewerkers is ontwikkeld. Natuurlijk krijg je ook een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket met een vaste eindejaarsuitkering en goede studiefaciliteiten. Bovendien kun je gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering (met korting op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen), voordelig sporten bij een aantal geselecteerde fitnesscentra en kennen we een mooie sabbaticalregeling. De arbeidsvoorwaarden bij Menzis zijn goed, zowel in salaris als in secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, pensioenregeling en studiekostenregeling. Trainingen en opleidingen dragen bij aan de continue ontwikkeling van je loopbaan.

Enthousiast geworden?
Voor algemene informatie over de vacature kun je contact opnemen met Mathé Beijer via info@gezondknowhow.nl of telefonisch via nummer 06 29 21 95 11. Wil je solliciteren naar deze vacature, dan ontvangen wij graag jouw motivatie met CV per e-mail op info@gezondknowhow.nl.