Business Controller

Wij zijn op zoek naar een Business Controller met drive voor de Medische specialistisch zorg is dit iets voor jou? Lees hieronder verder!

Wat ga je doen?
Als business controller ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning op gebied van productie, je adviseert op het gebied van Financiën en Control de Raad v Bestuur, het management en de verschillende werkgroepen. Je draagt zorg voor tijdige en betrouwbare managementinformatieverstrekking aan het management en medisch specialisten. Je vertaalt in- en externe ontwikkelingen naar te voeren beleid op tactisch terrein en ondersteunt bij businesscases. Je adviseert over de opzet van ‘planning & control’, verbetert en onderhoudt kostprijzen. Je werkt veel met data en het maken van data analyses.

Wat vragen wij van jou?
Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau in een bedrijfseconomische/ bedrijfskundige/accountancy richting. Je hebt kennis en ervaring met het uitvoeren van data analyses.
Werkervaring in de gezondheidszorg en met name ziekenhuizen is een vereiste/pré.
Kennis van managementaccounting/-control en AO/IC zijn vereist. Je hebt een uitstekend analytisch vermogen, bent initiatiefrijk, kunt prioriteiten stellen en bent in staat goede samenwerkingsrelaties met verschillende professionals op te bouwen en te onderhouden.
Tenslotte beschik je over goede communicatieve en adviserende vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Waar ga je werken?
In deze functie maak je onderdeel uit van de unit Business Control die samen met de unit Financiële Medische Administratie de financiële kolom vormt voor het ziekenhuis.
De unit Control is verantwoordelijk voor de planning en control cyclus (kaderbrief, begroting, periodieke management informatie op gebied van productie en financiën) en het verkoopproces met de zorgverzekeraars. De unit Control ondersteunt het management bij bedrijfseconomische en zorginhoudelijke analyse, adviseert en draagt zorg voor adequate informatievoorziening.

De organisatie
Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk is een belangrijk ziekenhuis voor de regio Oost-Achterhoek. Het ziekenhuis biedt voor de inwoners van de Oost-Achterhoek een basispakket medisch-specialistische zorg. Dit pakket is een volwaardig zorgaanbod zo dichtbij mogelijk bij de patiënt/klant. Er is een goede samenwerking met huisartsen en wanneer kwaliteitseisen erom vragen, wordt er samengewerkt met andere ziekenhuizen. Medewerkers van het SKB zijn goed opgeleid, professioneel en ondernemend. Zij leveren kwalitatief goede zorg in een veilige, persoonlijke, kleinschalige en gastvrije omgeving.

Het SKB was sinds 2017 bestuurlijk verbonden met het Slingeland Ziekenhuis onder de naam Santiz. Per 1 januari 2021 zijn de ziekenhuizen formeel gedefuseerd en is SKB als zelfstandig ziekenhuis verder gegaan. Er wordt hard gewerkt aan een toekomstplan waarbij alle geledingen binnen het ziekenhuis betrokken zijn. SKB zal naar de toekomst toe nog meer de samenwerking gaan zoeken binnen de regio. Dit is van groot belang om de regio goed te kunnen bedienen. Belangrijke uitdagingen voor SKB liggen daarnaast onder andere in de doorontwikkeling van eHealth en de ‘vergrijzende’ arbeidsmarkt.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende en afwisselende functie binnen een informele organisatie en een enthousiast team. In eerste instantie wordt een arbeidsovereenkomst aangegaan voor de duur van één jaar. Hierbij is het de bedoeling de arbeidsovereenkomst bij goed functioneren om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Naast een pakket van uitstekende primaire en prima secundaire arbeidsvoorwaarden , krijg je de ruimte om te werken en te groeien binnen een professionele afdeling.

Herken jij je in dit profiel en voldoe je aan de eisen? Solliciteer direct!

Voor algemene informatie over de vacature kun je contact opnemen met Mathé Beijer via info@gezondknowhow.nl of telefonisch via nummer 06 29 21 95 11. Wil je solliciteren naar deze vacature, dan ontvangen wij graag jouw motivatie met CV per e-mail op info@gezondknowhow.nl.