Beleidsadviseur bekostiging en besturing

NVZ (Utrecht) zoekt een:

Adviseur bekostiging en besturing

Als adviseur bij de NVZ speel je een cruciale rol bij het inzetten van je expertise op het gebied van bekostiging. Je zult werken aan onderwerpen die voortvloeien uit het Integraal Zorgakkoord, waarbij een combinatie van inhoudelijke kennis en bekostigingsaspecten vereist is. Een van je belangrijke taken zal zijn om de bekostigingsafspraken met betrekking tot gepast gebruik en passende tarieven van dure geneesmiddelen verder uit te werken en concretiseren. Je zult betrokken zijn bij het ontwikkelen en implementeren van beleid dat ervoor zorgt dat de zorg op een effectieve en efficiënte manier bekostigd wordt. Door je strategisch inzicht en analytische vaardigheden draag je bij aan het waarborgen van een duurzaam zorgstelsel dat aan de behoeften van de samenleving voldoet.

Met jouw expertise en betrokkenheid bij het Integraal Zorgakkoord draag je direct bij aan de toekomst van de gezondheidszorg. Je hebt de mogelijkheid om bij te dragen aan positieve veranderingen en het realiseren van de ambities die zijn vastgelegd in het akkoord. Door middel van jouw bekostigingskennis lever je een waardevolle bijdrage aan het verbeteren van de toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van zorg.

Wat ga je doen?
• Je werkt in nauwe samenwerking met NVZ collega’s en financieel deskundigen van de leden, aan financierings- en bekostigingsvraagstukken in de medisch specialistische zorg. In het bijzonder ga je aan de slag met de dossiers dure geneesmiddelen en toekomstbestendig pakketbeheer.
• Vanuit jouw expertise op het gebied van financiering- en bekostiging creëer je samen met jouw collega’s de randvoorwaarden om de beweging naar passende zorg te stimuleren en te versnellen. Je initieert (beleids-) activiteiten en pakt in dit kader zelfstandig deelprojecten op;
• Je bouwt en onderhoudt een netwerk met leden en stakeholders. Je vertegenwoordigt de NVZ in landelijke overleggen en boekt daarin resultaten.
• Je weet wat de leden van de NVZ bezig houdt en wat zij nodig hebben om de ambities uit het integraal zorgakkoord te realiseren. Je speelt hierop in door landelijke
(beleids-) activiteiten te initiëren en te realiseren.

Wat hopen wij in jou te vinden?

Je bent niet alleen een deskundige, initiatiefrijke en flexibele persoonlijkheid, maar je kunt ook goed samenwerken met anderen om te komen tot de afgesproken resultaten.

• academisch werk- en denkniveau
• ruime ervaring en inhoudelijke expertise van financiering en bekostiging in de medisch specialistische zorg die je weet in te zetten in diverse inhoudelijke dossiers
• gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen;
• proactieve en een servicegerichte instelling naar de leden;
• goede communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht;
• Je bent resultaatgerichtheid, hebt lef en omgevingsbewustzijn

Wie zijn wij?

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) is een invloedrijke speler in de zorgsector. Onze ruim 100 leden zijn algemene ziekenhuizen en categorale instellingen, zoals audiologische-, kanker-, revalidatie- en dialysecentra en radiotherapeutische instituten. De NVZ-organisatie bestaat uit drie onderdelen: Beleid & Advies, Programma’s & Projecten en Staf & Ondersteuning. Kijk voor meer informatie op NVZ (nvz-ziekenhuizen.nl)

Bij de NVZ werken ca. 70 medewerkers; zij werken dagelijks aan het ontwikkelen en afstemmen van visie en beleid, het realiseren hiervan samen met leden en stakeholders, en het bieden van ondersteuning aan individuele leden. Op het bureau is sprake van een prettige, informele sfeer. De NVZ maakt gebruik van een hybride werkomgeving, waarbij medewerkers afwisselend thuis en op kantoor werken.

Wij bieden

  • Inspirerende werkomgeving in Utrecht
  • Uitdagende functie met groeimogelijkheden
  • Flexibele werktijden, inclusief thuiswerkmogelijkheden
  • Marktconform salaris en extra financiële voordelen

Sluit je aan bij ons team en maak impact in de gezondheidszorg!

Enthousiast geworden?
Herken jij je in dit profiel en voldoe je aan de eisen? Solliciteer direct! Voor algemene informatie over de vacature kun je contact opnemen met Mathé Beijer via info@gezondknowhow.nl of telefonisch via nummer 06-29219511. Wil je solliciteren naar deze vacature, dan ontvangen wij graag jouw motivatie met CV per e-mail op info@gezondknowhow.nl.